Banjaluka: Rutinska kontrola prerasla u dramu i potezanje pištolja

Hronika

Goran B.(1971) iz Banjaluke i Mirko K.(1965) iz Laktaša osumnjičeni su da su prijetili da će ubiti policajca zbog čega su sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Tokom noći 22. novembra na osnovu planskih aktivnosti s ciljem sprečavanja krivičnih djela protiv imovine, policijski službenici su realizovali pojačane mjere i aktivnosti, te su u mjestu Jakupovci, opština Laktaši, uočili su i zaustavili putničko vozilo marke „BMW“ za koje se sumnja da je učestvovalo u izvršenju krivičnog dela „Teška krađa“.

– Dok su policijski službenici kontrolisali vozača, G.B., suvozač je izašao i počeo da bježi. Nedugo zatim policijski službenik ga je sustigao, međutim nepoznata osoba je uperila pištolj u policijskog službenika, te se oglušila na zakonito izdato naređenje da odloži pištolj, već je prijetio da će ga ubiti, a zatim preskočio prepreku i pobjegao – navode u saopštenju PU Banjaluka.

Iste noći, pronađen je i identifikovan M.K. koji je uhapšen, a kod njega je pronađen i pištolj kojim je prijetio policajcu, a za kojeg se kasnije utvrdilo da potiče iz krivičnog djela koje je ranije izvršeno na području oštine Laktaši, gdje je pored pištolja bila otuđena i veća količina novca.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, na dvije lokacije, izvršen je pretres stana i drugih prostorija kao i putničkih automobila koje koriste osumnjičeni, gdje su pronađeni predmeti za koje se sumnja da potiču iz ranije izvršenih krivičnih djela i koji će postužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *