Dodik i Putin razgovarali o situaciji na Balkanu

Politika

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom putinom u Moskvi.

Na zvaničnom sajtu Kremlja objavljeno je da su Dodik i Putin razgovarali o situaciji na Balkanu i raznim pitanjima bilateralne saradnje.

Takođe se navodi da su razmijenili mišljenja o aktuelnim problemima na međunarodnom planu.

Sastanku su, kako navodi kremlin.ru, prisustvovali pomoćnik ruskog predsjednika Jurij Ušakov i šef predstavništva Vlade Republike Srpske u Moskvi Duško Perović.

Dodik je Dodik nakon sastanka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Moskvi rekao da je razgovor bio veoma uspješan, da je prošao u najboljoj mogućoj atmosferi, te da je razgovarano o važnim političkim i ekonomskim pitanjima, prenosi RTRS.

-Predsjednik Putin izrazio je podršku stabilizaciji u regionu, podršku Dejtonskom mirovnom sporazumu, poželio napredak i BiH i Republici Srpskoj i u tom pogledu izrazio uvjerenje da Ruska Federacija svojim odnosom doprinosi stabilizaciji i ukupnom dobrom stanju stvari, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, postoji interesovanje za ekonomsku saradnju, ulaganja koja su ruski privrednici i ranije iskazivali ponovo su otvorena i u tom pogledu ono što čini Republika Srpska i što može da ponudi je dobrodošlo na rusko tržište.

-Ovo je bila prilika da predsjednika Ruske Federacije upoznam o razvoju političke situacije u BiH i da iskažem svoje mišljenje o tome, posebno ukazujući na činjenicu da je u BiH i poslije 20 godina visoki predstavnik, da su u Ustavnom sudu BiH i dalje tri stranca koja dominantno odlučuju, te da se i u drugim institucijama isto tako održavaju stranci, dodao je Dodik.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *