Bosić: Izetbegović provocira apelacijama, a Dodik to srećno dočekuje!

Politika

Milorad Dodik i Bakir Izetbegović svojim potezima dovode situaciju u BiH do usijanja, izjavio je za Rojters lider SDS-a Mladen Bosić.

“To je rezultat igre Izetbegovića i Dodika. Izetbegović koristi Ustavni sud i apelacije prema Ustavnom sudu da provocira Republiku Srpsku, a Milorad Dodik to veoma srećno dočekuje jer mu to daje prostor za političke igre koje, opet, leže na podgrijavanju nacionalnih tenzija i eventualnih konflikta”, smatra Bosić.

Nijedan od njih dvojice ne zaslužuje amnestiju za ovu situaciju jer su u toj igri jednakim snagama, tvrdi Bosić i dodaje:

“Svrha je mobilizacija svog naroda iza svog lidera, što je opet, dovelo do situacije da se raspravlja čak i o ratu”, objašnjava Bosić istovremeno napominjujući da ga je veoma zabrinulo pitanje dvadesetdevetogodišnje ćerke: “Hoće li biti rata?”

Takvom igrom, kaže Bosić, Dodik i Izetbegović su prouzrokovali jednu veoma opasnu situaciju u koju se polako uključuju i veliki svjetski igrači.

“Vidim da Rusija i zapad biraju strane, a kada god su u igru u BiH bili uključeni veliki igrači, narod Bosne i Hercegovine je stradao”, napominje Bosić za Rojters.

{youtube}euU-Mbe7q4w{/youtube}

Bosić dalje u izjavi kaže da uvijek računa na građane BiH jer su upravo oni, jedini, preživjeli kataklizmu.

“Narod u BiH zna šta je rat i kakve on posljedice nosi sa sobom. Ovi što sada zagovaraju rat, zagovaraju ga iz svojih fotelja, a siguran sam, dan jedan nisu proveli u rovu, a čak su neki od njih, kao što je Dodik, bili i ratni profiteri i šverceri”, podvlači predsjednik SDS-a i predsjedavajući Predstavničkog vijeća Parlamentarne skupštine BiH.

I ovoga puta, ako bi došlo do tragičnih događaja takvi ljudi ne bi izvukli negativne posljedice ni za sebe ni za svoje porodice, uvjeren je Bosić.

rtvbn.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *