Crnadak: Posjeta delegacije Južne Osetije štetna po Republiku Srpsku

Politika

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da je posjeta delegacije Južne Osetije Banjaluci nanijela međunarodnu štetu Republici Srpskoj i predstavlja devalviranje značaja i statusa i samog međunarodnog položaja Srpske.

On je rekao da je ovim u istu ravan stavljena Republika Srpska, koju podržavaju i koju su priznale sve zemlje UN, sa regijom, kako kaže, sumnjivog međunarodnog značaja i položaja.

– Svom snagom podržavam međunarodne aktivnosti Republike Srpske i smatram da Srpska mora imati mnogo više i mnogo kvalitetnijih takvih aktivnosti. Ovo što su uradili sa Južnom Osetijom je nanijelo ogromnu štetu Srpskoj na međunarodnom planu, rekao je Crnadak novinarima u Banjaluci.

On je naveo da je povodom te posjete Gruzija uputila notu BiH, a da je Ministarstvo inostranih poslova BiH odgovorilo, te dodao da se nada da neće biti posljedica po odnose između BiH i Gruzije.

Predsjednik RS Milorad Dodik sastao se u srijedu sa predsjednikom Južne Osetije Anatolijem Bibilovim koji je u Banjaluku došao na njegov poziv kako bi prisustvovao proslavi Dana RS.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *