Čavić: Separatistička politika SNSD pravi štetu RS i Srbima

Politika

Separatistička politika vladajuće stranke u RS neće donijeti ništa dobro za RS i Srbe, rekao je predsjednik NDP i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Čavić.

On je istakao da nije bio na svečanom defileu povodom Dana RS jer se posljednje dvije godine Dan RS pretvorio u stranačku promociju SNSD i njihovog lidera.

Čavić je rekao da dolazak predsjednika Južne Osetije i njegova posjeta Opštini Istočno Novo Sarajevo, samo je potvrdila da se “radilo o stranačkoj posjeti i stranačkom odnosu ljudi iz Južne Osetije i SNSD”.

– Statusno Južna Osetija predstavlja ozbiljan problem u teritorijalnom integritetu i suverinitetu Gruzije i to je nastavak separatističke politike vladajuće stranke i povezivanje sa najradikalnim desničarskim strankama u Evropi. Ovo neće donijeti ništa dobro za RS. Na ovaj način rukovodstvo SNSD pravi štetu Srbima kao konstitutivnom narodu i Republici Srpskoj, kao međunarodno priznatom entitetu unutar BiH – dodao je Čavić za N1.

On je, između ostalog, istakao da su kandidature za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS – kandidature koje će između sebe definisati SDS i PDP.

– Ivanić je siguran kandidat za jednu od te dvije funkcije, sad ostaje koga će SDS kandidovati. Imam svoje lično mišljenje, ali ne bi bilo fer da ga sad iznosim – istakao je Čavić.

N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *