U SDS-u svi iznenađeni Bojićevim napuštanjem stranke?!

Politika

Predsjednik SDS Vukota Govedarica rekao je da će ponovo razgovarati sa poslanikom u Predstavničkom domu BiH Borislavom Bojićem nakon njegove odluke da napusti stranku.

Govedarica je juče medijima saopštio da Bojić ostaje u SDS i da je sve drugo “laž i spinovanje”. Danas kaže da je takvu izjavu dao na osnovu jučerašnjeg razgovora s Bojićem.

– Bio sam uvjeren da do toga neće doći. I danas smo razgovarali drugim povodom i ništa nije nagovještavalo da napušta SDS. Svaka druga vrsta mog komentara na ovu temu nije korektna sve dok ponovo ne obavim razgovor s Bojićem, rekao je Govedarica.

Bojićevom odlukom zatečen je i bivši predsjednik SDS i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH Mladen Bosić. Kaže da nije bilo nikakvih naznaka i dodaje da sa Bojićevim potezom “Dodik ima očigledno veze”.

– Žao mi je, Bojić zaslužuje svako poštovanje, ima brojne kvalitete. Ne znam ko bi mogao pomisliti da ovo nije udar i šamar stranci. Mnogi su odlazili i dolazili, ali nikad se nisam ovako osjećao. Ne želim komentarisati njegove riječi, nisam u Predsjedništvu stranke i ne znam šta su razlozi, rekao je Bosić.

Aleksandra Pandurević, šefica Kluba poslanika SDS u PD BiH, tvrdi da su svi u stranci šokirani odlukom Bojića da napusti SDS i da nikome nije spominjao takvu namjeru.

– Za njegov potez smo saznali iz medija. Bio je plan da večeras zajedno sa svima nama učestvuje u proslavi Dana žena SDS. Nadam se da će gospodin Bojić ohladiti emocije i da ovo nije njegova konačna odluka. Znamo da je imao sukob sa lokalnim rukovodstvom SDS u Prijedoru, ali je činjenica da je stranka stajala iza njega, rekla je Pandurević za “EuroBlic”.

Bojić je danas u Sarajevu izjavio je da je istupio iz Kluba poslanika SDS u Predstavničkom domu PS BiH i da će ubuduće djelovati kao samostalni poslanik, jer smatra da se stranka udaljila “od ideje SDS”.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *