Govedarica: Cilj SDS pobjeda za predsjednika RS

Politika

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je danas da je cilj SDS-a da na opštim izborima u oktobru osvoji 325.000 glasova, koliko je, kako smatraju u toj stranci, potrebno za pobjedu na izborima za predsjednika Republike Srpske.

“Cilj stranke je da osvoji 180.000 glasova za Narodnu skupštinu Republike Srpske i da Mladen Ivanić, uz punu podršku SDS-a, koja će biti itekako značajna, pobijedi za mjesto srpskog člana Predsjedništva BiH”, rekao je Govedarica na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu nakon sjednice Predsjedništva SDS-a.

On je istakao da je konstantovano da treba nastaviti saradnju sa koalicionim partnerima.

Prema njegovim riječima, Predsjedništvo SDS-a je raspravljalo o aktuelnoj političkoj situaciji i aktivnostima koje stranka preduzima s ciljem što uspješnije organizacije izbora u oktobru.

“Mi želimo da donesemo promjene. Uvjeren sam da ćemo mi 7. oktobra osloboditi Republiku Srpsku”, kaže Govedarica.

On je ocijenio tragičnim to što je u posljednje četiri godine 68.000 Srba napustilo Republiku Srpsku.

Govedarica je saopštio i da Predsjedništvo SDS-a ukazuje na orkestrirane napade na ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića s ciljem njegove diskreditacije, imajući u vidu da “igra veoma značajnu ulogu i da u svakom pogledu brani interese Republike Srpske”.

“Napadi na Mektića dolaze iz Vlade Republike Srpske i očigledno naručenih analitičara koji sjede u Beogradu. Predsjedništvo stranke konstatuje da Mektić ima punu podršku za sve ono što radi”, naglasio je Govedarica i dodao da Mektić nema “oraha u džepu” kao pojedini ministri u Vladi Republike Srpske.

Komentarišući odlazak Borislava Bojića iz SDS-a, Govedarica je rekao da ga je Bojić lagao i da nakon tog njegovog postupka sa njim nije razgovarao.

“SDS neće biti rob ničijih ličnih interesa”, poručio je Govedarica.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *