Pavić: DNS će možda i sam na izbore

Politika

Demokratski narodni savez ostaje pri stavu da mu unutar postojeće koalicije pripada kandidatura ili za predsjednika Republike Srpske ili za predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, poručio je predsjednik ove stranke Marko Pavić gostujući u “Dnevniku 2” BN televizije.

DNS traži da da svog kandidata u ime vladajuće koalicije za Predsjedništvo BiH ili predsjednika Srpske, potvrdio je Pavić raniji stav DNS-a.

“Može se desiti da i druga naša dva partnera dođu sa istim zahtjevom. Zato nam i jesu potrebni razgovori. Potrebno je da dodđemo do rješenja koje će biti optimalno za sve stranke. U ovim razgovorima ne smije da bude pobjednika i pobjeđenog, već se mora dođi do sporazuma.”

Pavić ne isključuje samostalni nastup DNS-a.

“Moglo bi se desiti da DNS ne napravi nikakav sporazum i logično je onda da na sve funkcije DNS ide sa svojim kandidatima. To nije dobro ni za DNS ni za koalicione partnere, ali ostavimo i to da bude jedna od mogućnosti”, kaže za BN televiziju lider DNS-a Marko Pavić.

Istovremeno, on isključuje dogovor sa SZP prije izbora.

“Oni su svoje kandidate već odredili. DNS je stranka koja razgovara sa svima, koja ne zatvara vrata nikome, a poslije izbora vidjećemo.”

Kamen spoticanja u vladajućoj koaliciji i dalje je prodaja Rudnika željezne rude “Ljubija”.

“DNS sada čeka da vidi koje će uslove odrediti IRB RS i Vlada RS, nakon toga ćemo se oglasiti. Ako to bude prodaja sa ciljem da u budžet dođe nešto para DNS to neće prihvatiti. Mi se zalažemo da se to proda nekome ko će nastaviti sa kopanjem rude i nekome ko će zadržati stare radnike i zaposliti nove radnike”, rekao je Pavić.

U borbi protiv prodaje Ljubije licima koja nemaju kredibilitet za upravljanje takvim gigantom DNS će iskoristiti sve demokrtske načine borbe, podvukao je predsjednik stranke Marko Pavić.

rtvbn.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *