Igoru Crnatku niko iz SNSD nije smio na crtu u emisiji RTRS!

Politika

U emisiji “Ukrštenica”, koja se emituje na RTRS ponedjeljkom od 21.15, sutra je trebalo da učestvuje ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak, ali je u zadnji čas obaviješten da se njegovo gostovanje otkazuje, saznaje Istinito.

Emisija je trebalo da bude posvećena Strategiji spoljne politike BiH za period 2018-2023. godine, oko koje su proteklih dana koplja lomili srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i predsjednik RS Milorad Dodik, nakon što je ona usvojena u Predsjedništvu.

– Dao sam svoj pristanak za učešće u emisiji i tražio da me obavijeste ko će mi biti sagovornik, potvrdio Crnadak za Istinito.

Umjesto toga, Crnadak je obaviješten da se dijaloška emisija u kojoj je trebalo da bude gost – otkazuje, i to bez posebnog obrazloženja.

Kako saznajemo, sagovornici koje je RTRS pozvao odbili su učešće u emisiji, a pominju se tri imena: predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Zlatan Klokić i bivša zamjenica ministra spoljnih poslova Ana Trišić – Babić.

Ostaje nejasno zbog čega niko od njih nije želio ili smio da ukrsti koplja sa Igorom Crnatkom u “Ukrštenici”. Spoljna politika i evroatlantske integracije ne bi trebalo da su teška tema za funkcionere iz SNSD, budući da su sve troje potencijalnih sagovornika već učestvovali u brojnim aktivnostima koje su protekle decenije vođene u vezi sa ovim pitanjima.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *