Nikolić Dodiku čestitao održavanje referenduma i pobjedu na izborima

Politika

Predsjednik Republike  Srpske Milorad Dodik sastao se sa predsjednikom Republike Srbije Tomislavom Nikolićem, sa kojim je razgovarao o međusobnim odnosima i važnosti očuvanja mira i stabilnosti u regionu.

Nikolić je čestitao Dodiku na održanom referendumu o Danu Republike Srpske, kao i na uspjehu koji je ostvaren na lokalnim izborima.

Dva predsjednika su konstatovala da izborna volja građana mora da se poštuje, kao i očuvanje demokratskih principa na kojima počiva funkcionisanje instucija i pravne države.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su netačne tvrdnje da će obilježavanje godišnjice stradanja Bošnjaka biti minimizirano ili ukinuto, ako Srbin bude izabran za gradonačelnika Srebrenice.

Dodik je u izjavi novinarima poslije susreta sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem rekao da je na izborima, kao i prethodno na referendumu, narod pokazao demokratsku svijest i da nisu bili u pravu oni koji su “predviđali razne događaje, koji se nisu ostvarili”.

On je ocijenio da probleme oko rezultata izbora u Srebrenici i brojanja glasova stvaraju Bošnjaci, “koji ne mogu da prihvate izborni poraz”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *