Pandurević: Bosić važan faktor SDS i ostaje u politici

Politika

Aleksandra Pandurević, član Predsjedništva SDS i šef Kluba SDS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, istakla je kako nisu tačne tvrdnje da ne postoji konsenzus u vezi s izborom novog predsednika SDS.

Ona je rekla da će za sedam dana videti da konsenzus postoji.

Nakon sjednice Glavnog odbora SDS na kojoj je razmatran loš izborni rezultat te stranke na proteklim lokalnim izborima, Mladen Bosić saopštio je kako se povlači sa funkcije predsjednika stranke. Pandurević je navela kako je Bosić bio svjestan da na njega kreću napadi režima Milorada Dodika i režimskih medija.

– On smatra da je to po stranku najlakše amortizovati tako što će preuzeti odgovornost i prepustiti da stranku vodi neko drugi. Na žalost režima, Mladen Bosić se neće povući iz politike i on ostaje i dalje važan faktor u SDS – rekla je Pandurević.

Istakla je kako je Bosić uspio da ujedini stranku i u vezi s ovim pitanjem jer niko nije izašao i kazao kako njega smatra odgovornim za rezultate na lokalnim izborima.

Ona je istakla da je odnos pravosudnih insitucija u BiH i Milorada Dodika, lidera SNSD i predsjednika RS, dodatno uticao na rezultate izbora.

– Vidjeli smo da se može desiti da SIPA uradi svoj posao, ali da u Tužilaštvu BiH među određenim tužiocima postoji nespremnost, odnosno da su u BiH kriminalne grupe, pravosudni i politički sistem uvezani kao zmije u klupko. Iako se dešavaju neki pomaci, mi nismo uspjeli za dvije godine presjeći to klupko. Ja se nadam da ćemo uspjeti u toj borbi – rekla je Pandurević.

S obzirom na činjenicu da je kriminal postao sastavni dio bh. sistema, kako kaže, nije onda ni čudno da u BiH dođe do izborne kupovine.

– Ja odgovorno tvrdim da je ove izbore Milorad Dodik kupio i to po sistemu kako se izbori kupuju u Crnoj Gori. Dakle, imate dio administracije, imate biračke spiskove i imate novac. Uostalom, vidjeli smo da je došlo i do privođenja bivših funkcionera SNSD zbog kupovine glasova – kazala je Pandurević.

Klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *