Banjaluka: Vlada danas raspravlja o migrantima

Politika

Vlada Republike Srpske danas će hitnoj sjednici raspravljati o problemu migranata u Bosni i Hercegovini jer je nezadovoljna načinom na koji institucije BiH tretiraju ovo pitanje.

Premijerka Željka Cvijanović izjavila je juče da se Vlada nedavno bavila ovim pitanjem iako je ovo nadležnost institucija BiH.

– Kojekakvi akcioni planovi, interersorne grupe, nemaju nikakvo rješenje za ovaj veliki problem. Mi nemamo nikakve uslove za opsežnu akciju zbirnjavanja tako velikog broja ljudi u Srpskoj imajući u vidu probleme smještaja, bezbjednosnih i zdravstvenih rizika, rekla je Cvijanović.

Ona je ocijenila da je problem migranata ogroman i da su institucije BiH trebalo da budu “u stanju alarma” pri samoj najavi o dolasku nekoliko desetina hiljada migranata.

Cvijanovićeva je istakla da je BiH apsolutno nespremna i za mnogo manje izazove, a da ova situacija predstavlja ozbiljnu prijetnju.

Sjednici Vlade Srpske bi trebalo da prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *