Dodik: Neka Zapad rješava pitanje migranata!

Politika

Dodik je podržao zaključke Vlade koja je stava da nema uslova za zabrinjavanje migranata u Republici Srpskoj čiji se pojačani dolazak očekuje u narednom periodu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da „oni koji su izazvali ovu krizu treba da snose odgovornost, a to je zapadna alijansa, koja je napravila probleme na Bliskom istoku, prije svega u Siriji”.

– Ove mjere nisu usmjerene samo za zaštitu RS, nego i čitave teritorije BiH. Učinićemo sve da zaštitimo dosadašnji način života. Ne želimo promjene strukture stanovništva i preduzećemo sve mjere kako bismo zaštitili imovinu i ljude, rekao je Dodik koji je u nedjelju prisustvovao posebnoj sjednici Vlade RS u vezi sa problemom migranata.

Podsjećajući da su granice za migrante ranije zatvorili Mađarska, Hrvatska, Dodik je pozvao i institucije BiH da zatvore državnu granicu jer “ukoliko BiH ne uspije da zaštiti interese Republike Srpske, onda ona nema koristi od takve države”.

– Naći ćemo način da se odbranimo od najezde. Želimo da zaštitimo naš način života. Poduzet ćemo sve mjere zaštite naše imovine, naših prava, institucija i RS. Neka Zapad rješava ovo pitanje, kazao je Dodik.

Vlada RS je zaključila da neće prihvatiti nijednu samostalnu odluku Vijeća ministara BiH, ukoliko utvrđuje određene mjere koje se odnose na teritoriju RS.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *