Borenović: Pokazali smo da parlament može da bude jak!

Politika

– Kada radite iskreno i otvoreno, to donesi rezultate, rekao je predsjendik PDP-a i predsjendik Anketnog odbora Branislav Borenović, naglašavajući da će izvještaj na nekoliko stotina stranica o stradanju Davida Dragičevića uskoro biti gotov.

“To će biti veliki korak ka istini i zahtjev da institucije rade svoj posao”, kazao je Borenović u emisiji Puls BN TV.

“Radom Anketnog odbora pokazali smo da parlament Srpske može biti jak, tvrdi Borenović i dodaje da su ispitali samo sedam pojedinaca i to neke uz odobrenje VSTS.

“Vlast je željela da skrene pažnju javnosti od neodgovornog i nekorektnog ponašanja pojedinih institucija”, kaže predsjednik PDP-a otkrivajući da se na osam sjednica Anketnog odbora čulo mnogo nelogičnosti: –

“Na pres konferenciji čule su se razne konstrukcija. Utvrdili smo da nema dokaza da se David drogirao… Svjesno se vršila manupulacija”

Borenović je otkrio da je bilo pritisaka na rad Anketnog odbora.

„Pritisci nas ne interesuju i samo nas jačaju. Pritisci pokazuju da je naš rad opravdan“, kazao je Borenović.

Prema njegovim riječima, da su institucije odgovorno, u skladu sa zakonima, radile svoj posao Anketni odbor ne bi bio formiran.

“Pokazali smo gdje se nalazi Republika Srpska po pitanju rada njenih institucija, da je slučaj Davida Dragičevića vrh ledenog brijega nečinjenja i neadekvatnog postupanja institucija koje treba da čuvaju i štite građane Republike Srpske. I potpuno su i opravdani zahtjevi oca Davora, majke Suzane i stotina hiljda ljudi da se sazna istina i uspostavi pravda u Srpskoj.“

Borenović je otkrio da se, nakon saslušanja i 500 pitanja, pojavilo mnogo nelogičnosti koje pobijaju ono što je rečeno na press konferenciji nakon Davidove smrti.

„Utvrdili smo da nemamo jasnu potvrdu da se David drogira jer ne postoji ni jedan nalaz da to potvrdi, jer Zavod za sudsku medicinu RS nema forenzičku laboratoriju. Znači svjesno se vršila manipulacija oko te kvalifikacije. Da li je opljačkao kuću? Utvrdili smo da nije obavljen ni uviđaj, a posebno tvrdnja da je David skočio u rijeku nema nikakvo uporište.“

Komentarišući predstojeće opšte izbore, Borenović je rekao da Savez za promjene optimistično ulazi u izbornu trku.

“Mi pobjeđujemo, jer našem narodu nudimo ono što je najpotrebnije – pravdu, dostojanstvo i posao. Mi hoćemo i siguran sam da ćemo Republici Srpskoj vratiti mjesto koje zaslužuje u modernom društvu“, kazao je Borenović.

“Vlada Republike Srpske pokazala je da nema rješenje na ključni problem današnjice – odlazak stanovništva. Srpskoj trebaju promjene, ekonomski i moralni oporavak, kao i to da posao građana ne zavisi od partijske knjižice”. konstatovao je Borenović u emisiji Puls BN TV.

rtvbn.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *