Crnadak: Saradnja rješenje za migrantsku krizu

Politika

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak ocijenio je da je jedini način za rješavanje problema migrantske krize – maksimalna saradnja svih nivoa vlasti.

-Posljednje što nam sada treba jeste da se međusobno optužujemo, da prenosimo teret jedni na druge. Ako budemo pametno radili, neće biti nikakve eskalacije i ovo stanje neće otići do nekih razmjera koje nećemo moći podnijeti – rekao je Crnadak novinarima u Bijeljini.

Komentarišući ranija pisanja medija o tome da će u nekoliko gradova u Republici Srpskoj biti raspređeno po nekoliko hiljada migranata, što je navodno plan Savjeta ministara, od kojih i 2.500 u Bijeljini, koja za to, prema ranijoj izjavi gradonačelnika Miće Mićića nema kapaciteta, Crnadak je rekao da ne postoje takvi planovi i da u vezi sa migrantskom krizom postoje brojne dezinformacije.

-Od takvih planova i brojki nema ništa, nema velikog plana. Jedini plan je da se sarađuje međusobno unutar BiH i da se učvrsti obezbjeđenje granica. Već se uveliko radi na tome, te i iz drugih agencija i službi ljudi dolaze da pojačaju graničnu policiju. To je jedini plan, a sve drugo je izmišljena priča – rekao je Crnadak.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *