Kasipović ne zna za zahtjeve MMF za nove izmjene zakona o platama

Politika

Potpredsjednik Vlade RS Anton Kasipović izjavio je danas u Banjaluci da ne zna za zahtjeve Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za ponovno usvajanje izmjena seta zakona koji se odnose na povećanje plata i da na sjednici Vlade nikada o ovome nije bilo govora.

-Koncipirajući zakonska rješenja kretali smo se u okviru bruto plata i zato smo mijenjali Zakon o porezu na dohodak. Nažalost, nije se svako jednako obradovao povećanju plata i motivacija za ovakve konstrukcije ne stoji – rekao je novinarima Kasipović.

On se nada da će u narednoj godini biti stvoreni uslovi za dodatno povećanje plata u Republici Srpskoj.

Na pitanje da li su Srbi, koji zatvorske kazne izdržavaju u Federacije BiH, dobili pravo premještaja u Srpsku, Kasipović je rekao da, nažalost, nisu.

-Poznato je da smo imali nekoliko incidentnih situacija u Kazneno-popravnom zavodu Zenica, nakon čega je Republika Srpska usvojila izmjene Zakona o izvršnju krivičnih sankcija, sličan zakon je koncipiran u FBiH, ali nikada nije usvojen. Nadam se da će u dogledno vrijeme ponovo biti obnovljena procedura ili sačinjen novi zakon da bi ovo pitanje bilo riješeno – kaže Kasipović.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *