Mektić: Bezbjednost građana ozbiljno narušena

Politika

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je na konferenciji za novinare da je bezbjednost građana RS, a posebno Banjaluke ozbiljno narušena, te da je sve kulminiralo napadom na novinara BN TV Vladimira Kovačevića.

-Takav ambijent je pripremala i stvarala vlast u RS – izjavio je Mektić.

Mektić se posebno okomio na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika tvrdeći da je on stvorio atmosferu harange na novinare, posebno BN TV nazivajući ih stranim plaćenicima i izdajnicima.

-Vlast u RS stvara ambijent teške podjele srpskog naroda – izjavio je Mektić.

Mektić je prozvao i političke stranke iz opozicije da nisu dovoljno glasno reagovale u slučaju napada na novinara Kovačevića.

Mektić je na konferenciji za novinare došao u konfliktnu situaciju sa novinarima RTRS i ATV tvrdeći da se posredstvom tih medija stvara atmosfera linča u Banjaluci.

On je te dvije medijske kuće optužio da nisu smjele da objave informaciju o napadu na novinara BN TV Vladimira Kovačevića dok se tim povodom prvo nije oglasio predsjednik RS Milorad Dodik.

To je naišlo na negodovanje novinara koji su optužili Mektića da sada on stavlja mete na novinare.

Rasprava je nastavljena i oko famozne crne liste ruskih državljana kojima je, navodno, zabranjen ulazak u BiH.

Mektić je izjavio i da je ruski pisac Zahar Prilepin u evidencijama ulazaka u BiH registrovan samo 2017. godine, dodajući da mu nije jasno otkud onda njegove tvrdnje da je u BiH boravio više od 20 puta.

– Imamo indicije kako je ulazio, a to je da ne bude prijavljen na graničnim prelazima. Imamo saznanja da se u Banjaluci sastajao sa nekim ljudima kako bi se uništila opozicija u Republici Srpskoj – tvrdi Mektić.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *