Zajednička sjednica vlada RS i Srbije

Politika

Bilateralni razgovori Ane Brnabić, premijerke Srbije i Željke Cvijanović, predsjednice Vlade RS, počeli su u zgradi Elektroprivrede RS u Trebinju.

Predstavnici Vlade Srbije i Republike Srpske stigli su danas u Trebinje gdje će danas biti održana zajednička sjednica sa delegacijom Vlade RS, a a planirano je potpisivanje memoranduma i sporazuma između dvije vlade.

Premijeri Republike Srpske Željka Cvijanović i Srbije Ana Brnabić, kao i ministri, razgovaraće o zajedničkim, započetim i budućim projektima, regionalnoj saradnji i situaciji u regionu, kao i o unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa Srbije i Srpske.

Na sjednici će biti razmatrana saradnja dvije vlade u oblasti energetike, poljoprivrede, prehrambene industrije, ruralnog razvoja, veterinarstva, šumarstva i vodoprivrede, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Biće riječi i o intenziviranju saradnje u oblasti namjenske industrije, o oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, kao i saradnji u oblasti pravosuđa.

Na sjednici će biti razgovarano o razmjeni informacija i iskustva u oblasti institucionalnog organizovanja i finansiranja zaštite životne sredine, kao i o nastavku zajedničkih aktivnosti u realizaciji projekata u oblasti turizma.

Nakon sjednice biće zaključeno više memoranduma, među kojim i onaj o saradnji vlada Srpske i Srbije u oblasti energetike koji će potpisati ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisaće memorandume o međusobnom priznavanju “velikih licenci” i o razmjeni iskustava u oblasti izdavanja e-građevinskih dozvola, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Sporazum o saradnji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija potpisaće ministri unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač i Srbije Nebojša Stefanović.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *