Govedarica: Dodik radi protiv Srba

Politika

Srpska demokratska stranka će sa svojim koalicionim partnerima osujetiti namjere HDZ BiH da se u BiH uspostave četiri federalne jedinice, a koje najavio lider stranke Dragan Čović – izjavio je na konferenciji za novinare lider SDS Vukota Govedarica.

On je podsjetio da su četiri federalne jedinice sa distriktom Sarajevo predviđene Prudskim sporazumom koji su prije nekoliko godina potpisali tadašnji lider SDA Sulejman Tihic, lider SNSD Milorad Dodik i HDZ BiH Dragan Čović.

On je ocijenio da je uspostavljanje federalnih jedinica koje najavljuje HDZ štetno po RS i srpski narod.

– Je li nam treba da Srbi u Šipovu, Derventi, Šamcu budu pod šahovnicom ili da im pjeva Tompson? Dodik radi protiv Srba i čovjek koji je predao ili prodao Jasenovačku građu, predaće ili prodati RS. Veoma je opasno da Dodik bude srpski clan Predsjedništva BIH – rekao je Govedarica.

Komentarišući noćašnje ubistvo u Banjaluci, Govedarica je izjavio da “Banjaluka danas liči na Čikago 20 godina prošlog vijeka”.

– Šta jos treba da se desi da vlast prizna da stanje bezbjednosti u Banjaluci nije zadovoljavajuće? Ispaljuju se zolje, ubijaju se studenti, čuju se rafali. Šta još treba da se desi, pa da se prizna da stanje bezbjednosti nije zadovoljavajuće – rekao je Govedarica.

Lider SDS je rekao i da mu je drago što Pacoli nije došao u Banjaluku, ali i istakao da je on jedan od najvećih prijatelja Milorada Dodika. Govedarica je rekao i da je van pameti da je RS izdala putnu ispravu sinu Nasera Keljmendija koji je povezan sa trgovinom drogom.

– Dodik treba da odgovori zašto se mali Keljmendi zahvaljuje predsjedniku RS. Meni se neće zahvaljivati – rekao je Govedarica.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *