Lavrov svečano dočekan na aerodromu

Politika

Banjaluka je uz najveće počasti dočekala ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, koji će sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom posjetiti mjesto gde se gradi hram rusko–srpskog prijateljstva u čast ruske porodice Romanov. Nakon toga, delegacije Ruske Federacije i Republike Srpske održaće sastanke u Administrativnom centru Vlade RS, gdje će Lavrovu biti dodijeljeno i najviše odlikovanje Republike.

Premijer Srpske Željka Cvijanović, zajedno sa potpredsjednicima Vlade RS Srebrenkom Golić i Antonom Kasipovićem, dočekala je na aerodromu u Mahovljanima ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova.

Policija je zabranila kretanje vozilima, te ograničila kretanje biciklista i pješaka na trasi kretanja delegacije, odnosno od Međunarodnog aerodroma u Mahovljanima do samog grada. Obustava saobraćaja će trajati do 16 časova, ali i od 18 do 19.30 časova. Koje ulice su pod blokadom pročitajte OVDJE.

Među građanima okupljenim kod srpsko-ruskog hrama u Banjaluci nalaze se i Ruskinje koje žive u Banjaluci. One su zapjevale o ruskoj državi i matici.

Na Aerodrom u Mahovljanima nešto ranije je stigao ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić.

On bi zajedno sa delegacijom Rusije i rukovodstvom Republike Srpske trebalo da obiđe temelje srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra. Dačić bi oko 17 časova trebalo da prisustvuje i sastanku delegacija Srpske i Rusije u Administrativnom centru Vlade RS.

Dačića su dočekali Zlatan Klokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS, i Vladimir Nikolić, generalni konzul Srbije u Banjaluci.

Prema protokolu, ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov svečano će biti dočekan ispred temelja srpsko-ruskog hrama. Lavrov bi se, zajedno sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom, trebao obratiti narodu.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *