Govedarica: Sumnjam da Dodik želi ozbiljan sastanak

Politika

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica još nije odlučio da li će se odazvati na poziv za sastanak sa predsjednikom Republike Srpske Milorada Dodika.

– U ovom momentu ne želim ni da prihvatim poziv Milorada Dodika niti da ga odbijem. U utorak je sjednica Predsjedništva SDS gdje ćemo razgovarati o toj temi i vidjeti šta se iza svega toga krije. Ja sumnjam da on ima ozbiljne namjere – rekao je Govedarica u emisiji Puls BN televizije.

Novoizabrani predsjednik SDS dodao je da će se o tom sastanku SDS svakako konsultovati i sa svojim opozicionim kolegama okupljenim u Savezu za promjene.

Govedarica je rekao da mora da se postavi pitanje šta je krajnja pozadina tog poziva i ko ga zaista zove na sastanak – predsjednik Republike Srpske ili predsjednik SNSD.

– Dodik nije samo predsjednik Republike Srpske nego i predsjednik, da ne budem grub pa kažem vlasnik, svoje političke partije. U ovom času, kada se dešavaju krupni događaji u SDS, uslijedio je taj poziv. Moram da primjetim da sam ostao iznenađen tim što taj poziv nije došao na adresu stranke, nego je i čestitku i poziv za sastanak Dodik uputio u javnost – kazao je Govedarica.

Dodaje da su razgovori zaista potrebni, ali da Dodik mora da shvati da SDS nije izdao srpske interese u Sarajevu i da on mora da prestane da napada u javnosti SDS kao izdajničku stranku.

Ističe da je Dodikova izjava da je Govedarica njegov čovek i da boljeg ni on ne bi izabrao nešto što je očekivano loša namjera Milorada Dodika i u skladu sa njegovim lošim manirima, te da je time on očigledno htio da unese nemir u SDS.

Nešković: Opozicija nema inicijativu

Predsjednik SDS Vukota Govedarica imaće političku štetu bilo da prihvati ili da odbije poziv predsjednika RS Milorada Dodika na sastanak 11. novembra u Banjaluci.

To je ocjena političkog analitičara Radomira Neškovića, koji smatra da je prednost u oba slučaja na strani Dodika, jer on vuče prvi potez.

– Ukoliko Govedarica odbije poziv, dobiće politički minus jer će morati da objasni odbijanje predsjednika RS. Šteta je i ako prihvati, ali evidentno manja. Naime, Dodik pravi događaje, on ima inicijativu, ostali se uklapaju u to. Dolazak Govedarice bio bi jedan – nula za Dodika, jer je sastanak u njegovom kabinetu i on otvara pitanja. Da je obrnuto, bio bi poen za Govedaricu. Tu opozicija stalno gubi jer nema inicijative – kaže Nešković.

BN TV/EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *