Kostadin Vasić prešao u Ujedinjenu Srpsku

Politika

Novoizabrani poslanik u parlamentu Republike Srpske Kostadin Vasić rekao je da je, nakon što je isključen iz SDS-a, donio odluku da svoje političko djelovanje nastavi u Ujedinjenoj Srpskoj i klubu poslanika te stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

– Logičan potez koji sam kao čovjek i kao narodni poslanik morao povući je da nastavim djelovanje u Ujedinjenoj Srpskoj koja ima cilj da ujedini Republiku Srpsku, političke partije i narod i koja ima jasan stav – rekao je Vasić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je naglasio da je prešao u Ujedinjenu Srpsku jer predsjednik te stranke Nenad Stevandić ima viziju i nikada neće odustati od srpskih nacionalnih interesa, te da se to uklapa u njegov rad i odbranu srpskih nacionalnih interesa i Republike Srpske.

Vasić je istakao da nije otišao iz SDS-a, već da je istjeran iz te stranke, te da je nakon toga uložio žalbu koju Glavni odbor SDS-a nije ni razmatrao što, kako kaže, znači da on više nije bio potreban SDS-u.

On je rekao da mu se čini da su ljudi iz SDS-a “dobrano skrenuli sa tog puta”, dodajući da ne želi dalje da se “valja u blatu sa tim ljudima” i da komentariše izjave visokih funkcionera SDS-a putem Fejsbuka.

– Sve sam pokušao i nisam uspio da napravim pošten odnos u SDS-u u kojem bi svako mogao reći svoje mišljenje, a da za to ne bude isključen – istakao je Vasić, dodajući da je SDS odustao od koncepta za kojeg su se svi zalagali.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *