U toku sjednica Glavnog odbora SDS-a

Politika

Sjednica Glavnog odbora SDS počela je u Istočnom Sarajevu na kojoj se očekuje razmatranje zahtjeva četiri regionalna odbora stranke koji su zatražili da rukovodstvo SDS podnese ostavke zbog loših izbornih rezulatata.

Prije početka Glavnog odbora održana je sjednica Predsjedništva SDS na kojoj je, kako saznajemo, lider SDS Vukota Govedarica zatražio da se raspusti Gradski odbor SDS u Doboju, jer je taj odbor dogovorio saradnju sa SNSD na nivou Republike Srpske i nivou BiH.

Jedna od tema članova Glavnog odbora trebalo bi da bude i razmatranje izbacivanje pojedinih funkcionera stranke poput Obrena Petrovića i Borisa Jerinića.

Između ostalog, na današnjoj sjednici u ovoj stranci trebalo bi da se donese odluka o unutarstanačkim izborima u SDS i to da li će se ići u vanredne izbore ili redovne na kojima bi se biralo novo rukovodstvo stranke.

Članovi Glavnog odbora danas će zauzeti i stav o daljem djelovanju stranke, kao i o mogućim koalicijama.

Podsjećamo da su regionalni odbori zatražili ostavku predsjednika SDS Vukote Govedarice, koji je obećao da će svoj mandat staviti na raspolaganje stranci nakon opštih izbora.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *