NDP iz Istočne Ilidže prešao u Ujedinjenu Srpsku

Politika

Opštinski odbor od 29 članova NDP iz Istočne Ilidže je, sa jednim suzdržanim glasom, donio odluku da napusti ovu političku partiju i svoje dalje političko djelovanje nastavi u Ujedinjenoj Srpskoj.

Predsjednik opštinskog odbora, Zoran Trapara, izjavio je na današnjoj konferenciji za medije da prelaze u Ujedinjenu Srpsku i kao jedan od osnovnih razloga naveo to da je NDP prevario glasače i nije ispoštovao svoje principe, te da im glasači na proteklim izborima nisu dali podršku zbog grešaka rukovodstva NDP-a.

– NDP napuštamo zato što su prevladali lični interesi pojedinaca, i što smo prevarili naše glasače koji nam nisu dali podršku za ovo što je uradilo rukovodstvo NDP-a. Donijeli smo odluku da naše dalje političko djelovanje bude u stranci koja će se ravnopravno zalagati za istočni dio Republike Srpske, kao i za zapadni – rekao je Trapara.

Trapara je dodao da su odlučili da, kad već prelaze iz opozicije u poziciju, da se pridruže partiji koja najviše teži ujedinjenju Republike Srpske.

Kostadin Vasić, koordinator za izbornu jedinicu broj 7 i 8, rekao je da se unutar SDS, DNS i PDP u Istočnom dijelu Republike Srpske dešavaju čudne stvari.

– Odustajanje od platformi, od programa i ciljeva stranaka koje su formirane radi nekoliko ljudi, se dešava u svim ovim partijama. Ujedinjena Srpska ima najbolji program i platformu. Ljudi to prepoznaju i masovno, poslije oktobarskih izbora, prelaze u Ujedinjenu Srpsku – rekao je Vasić.

Vasić je pozvao sve one koji su nezadovoljni da se pridruže Ujedinjenoj Srpskoj, te na taj način promijene ljude koje su, kako kaže, njih slagali.

– Neki, najčešće iz SDS-a, za ljude koji mijenjaju stranke, kažu da su preletači. Ja bih prije rekao da ste vi, gospodo, iz vrha političkih partija izdali svoje glasače i odbornike, te da partijskim jednoumljem pokušavate da potlačite sve ljude – rekao je Vasić.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *