Bosić: Pravosuđe ne radi svoj posao, VSTS BiH najslabija karika

Politika

Predsjedavajući Predstavničkog doma PS BiH Mladen Bosić izrazio je žaljenje što na današnjoj sjednici nije bilo mogućnosti da se članovima VSTS postave pitanja u vezi sa više slučajeva poput “Pandore” ili Balkan investment i Bobar banke, jer je rasparava o izvještaju VSTS BiH za prošlu godinu skinuta sa dnevnog reda sjednice Predstavničkog doma.

“Visoki sudski i tužilački savjet nas je obavijestio da njegovi predstavnici danas nisu u mogućnosti da prisustvuju sjednici, zbog čega je Kolegijum Predstavničkog doma dogovorio da se rasprava odgodi dok ne dođu i ne saslušaju primjedbe koje poslanici imaju u vezi sa njihovim radom i radom pravosuđa u BiH”, rekao je Bosić novinarima u Sarajevu.

On je ocijenio da je pitanje rada VSTS-a od najvišeg interesa za sve građane u BiH.

Prema njegovim riječima, VSTS je najslabija karika u pravosuđu BiH, odnosno institucija koja je svojim nečinjenjem ili činjenjem u interesu kriminala i korupcije dovela do toga da su razmjere kriminala u Republici Srpskoj i Federaciji BiH takvih dimenzija da potkopavaju cijelo društvo.

Bosić je, kako prenose mediji, izrazio žaljenje što danas članovima VSTS nije bilo mogućnosti da se postave pitanja u vezi sa više slučajeva poput “Pandore” ili Balkan investment i Bobar banke…

“Pravosuđe u BiH ne radi svoj posao, odnosno pravosuđe je najkorumpiraniji dio cijelog društva”, rekao je Bosić.

BN televizija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *