Odbornici SDA napustili konstitutivnu sjednicu u Srebrenici

Politika

Svi odbornici SDA napustili su konstitutivnu sjednicu skupštine opštine Srebrenica.

Ovu odluku donijeli su, jer većina odbornika nije uvažila njihov zahtjev da konstitutivna sjednica bude prekinuta. Iako među odbornicima SDA u lokalnom parlamentu postoje dvije suprostavljene struje, u ovoj odluci su bili jedinstveni.

Sinoć je održan sastanak rukovodstva ove stranke, na kojem je navodno dogovoreno da svi odbornici moraju zajednički djelovati u srebreničkoj skupštini.

U srebreničkoj SDA došlo je do raskola zbog pet odbornika nezadovoljnih izbornim porazom Saveza SDA-SBB-Stranka za BiH i oni su u otvorenom pismu dostavljenom medijima osudili rad i postupke predsjednika opštinskog odbora SDA u ovom mjestu Hamdiju Fejzića i ulazak SDA u skupštinsku većinu srebreničke opštine, nazivajući to izdajom Bošnjaka.

Odbornici SDA, koji su napustili sjednici, pridružio se i jedan odbornik SDP-a. Kako javlja naš reporter, na konstitutivnoj sjednici u toku je pauza, nakon čega bi trebalo da bude poznato hoće li sjednica danas biti nastavljena.

Prema poslovniku, predsjednik Skupštine opštine mora biti iz drugog konstitutuvnog naroda u odnosu na načelnika opštine.

rtrs.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *