Izetbegović iznenađen ponašanjem BH bloka

Politika

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović iznenađen je odlukom BH bloka da ne uđe u vlast sa njegovom strankom i najavio prihvatanje “nekih stvari koje im se neće vidjeti”.

 

Gostujući na Federalnoj televiziji, Izetbegović se osvrnuo na sastanak lidera stranaka BH bloka koji čine Naša stranka, SDP BiH i Demokratska fronta, na kojem su donijeli zaključak da ne pregovaraju sa SDA o eventualnom ulasku u vlast na nivou entiteta i države.

 

Izetbegović misli da “ta stvar još uvijek nije završena” i da “postoji mogućnost da se stvari postave na pravo mjesto”. Poručio je da niko ne ide na izbore da bude opozicija i da je “ovaj momenat možda najteži u posljednje 23 godine”.

 

Smatra da je u ovom slučaju prevagnula Naša stranka i “neki mladi ljudi u SDP-u, koji nisu bili tu u ratu i koji ne vide stvari kako bi trebalo da ih vide, jer nisu prošli neka iskustva”. Potvrdio je da je radnije o ovome razgovarao sa Željkom Komšićem, liderom DF-a.

 

“Ako izostane njihova podrška, neka se ne čude ako mi neke stvari prihvatimo koje im se neće svidjeti”, kazao je Izetbegović.

 

Izetbegović nije isključio mogućnost ponovne koalicije sa Savezom za bolju budućnost i drugim manjim strankama.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *