Dodik: RS ima najbolje moguće odnose sa Srbijom

Politika

Srbija treba da da povjerenje ovoj vlasti i nastavi projekat dugoročne stabilizacije, izjavio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poslije razgovora s premijerom Aleksandrom Vučićem u Beogradu i dodao da će RS na predsjedničim izborima u Srbiji podržati kandidata vladajuće SNS.

“Srbija treba da nastavi istim putem kao i do sada. Srbija treba da da povjerenje ovoj vlasti i nastavi projekat dugoročne stabilizacije. Mislim da Srbija ide pravim putem”, rekao je Dodik novinarima u Vladi Srbije, nakon sastanka sa premijerom Vučićem.

Na pitanje novinara da li je na sastanku bilo riječi o predsjedničkim izborima u Srbiji, pošto ne krije da podržava aktuelnog predsjednika Tomislava Nikolića, Dodik je ponovio da će podržati kandidata kojeg predlože naprednjaci.

“Ova vlast je dala novi podsticaj i novu dimenziju, a to što neki u Srbiji to ne vide tako… Srbija je povratila i ojačaja svoj međunarodni položaj i stabilizovala javne finansije”, istakao je Dodik.

On je naglasio da su predsjednički izbori stvar Srbije.

Takođe je naglasio da Srbija nastavlja sa rastom i da se to vidi iz Banjaluke, te da aktuelna vlast u Srbiji ima punu podršku RS.

Kako kaže, RS će uvijek biti na strani onoga što izaberu građani Srbije, a da on ima pravo da kaže svoje mišljenje.

Dodik je rekao da RS ima najbolje moguće odnose sa Srbijom.

Dodik je izjavio danas da sa premijerom Srbije ima dobre odnose i da njih dvojica nastavljaju da rade u najboljem interesu RS i Srbije.

Na pitanje novinara u Vladi Srbije kakavi su donosi između njega i Vučića “pošto je bilo riječi da su nakon referenduma u RS ti odnosi zahladnijeli”, Dodik je rekao da su to špekulacije.

“Ne morate da brinete, ni vi, ni mnogi drugi koji o tome misle. A oni koji o tome govore u javnom prostoru više žele da se to desi, nego što je to tačno”, odgovorio je Dodik.

On je kazao da današnji sastanak sa Vučićem nije njihov prvi sastanak poslije referenduma i da su se već jednom sastali u Beogradu, kao i da se čuju telefonom skoro svaki dan.

“Čuo sam se sa premijerom Vučićem skoro svaki drugi ili treći dan telefonom, bio sam desetak dana u Kini, a poslije toga u Rusiji. Vučić je isto bio na nekim putevima i objektivno nije bilo moguće da se sretnemo”, naveo je predsjednik RS.

Kako kaže, neko je iz toga izvukao špekulaciju.

“Ali, ne sekirajte se. Veoma smo dobro, zdravi i živi i nastavljamo da radimo u najboljem interesu za RS i Srbiju”, poručio je Dodik.

Dodik i Vučić razgovarali su i o ulaganjima Vlade Srbije u Srebrenicu i aktuelnim pitanjima u vezi sa promjenom vlasti u ovoj opštini.

Dodik je rekao da je današnji sastanak bio nastavak prijašnjih razgovora o aktuelnim pitanjima.

Odgovorajući na pitanja novinara zašto se nije duže sastao sa Vučićem. predsjednik Srpske je rekao da se sa Vučićem često čuje telefonom i najavio novi susret za desetak dana.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *