Savjet ministara odgovorio Dodiku: Nije istina da je zaposleno 450 ljudi

Politika

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik juče je tokom obraćanja u Briselu, između ostalog, govorio i o reformi javne uprave navodeći da je odlazeća struktura Savjeta ministara zaposlila novih 450 radnika.

 

Danas iz Savjeta ministara stiže oštar odgovor.

 

– Neistinite su više puta ponovljene izjave pojedinih visokopozicioniranih funkcionera o navodnih 450 novozaposlenih državnih službenika u institucijama BiH u postizbornom periodu – tvrde u Savjetu ministara BiH.

 

Kako dodaju, riječ je o manipulaciji koja nema uporište u činjenicama, i čiji je jedini cilj da se pokuša obezvrijediti evidentno uspješan rad Savjeta ministara BiH.

 

– Kako drugačije objasniti potrebu za kontinuiranim iznošenjem neistina o aktivnostima Savjet ministara BiH, kao i uzaludne pokušaje minimiziranja ukupnog napretka države BiH koji je ostvaren u aktuelnom mandatu Savjeta ministara BiH i to, upravo, u prioritetnim oblastima: od EU i NATO integracija, pa do ekonomskog rasta i jačanja regionalne i međunarodne pozicije BiH – navode oni.

 

Kako navode, Savjet ministara BiH se u toku svoga mandata u potpunosti pridržavalo stroge kontrole zapošljavanja državnih službenika, pri čemu su skoro isključivo, odnosno dominantno odobravani zahtjevi koji su imali visok nivo prioriteta.

 

– Prema tome, neophodno je prestati sa iznošenjem neistina o aktivnostima državnih institucija, jer put do brzog imenovanja novog Savjeta ministara, što je zajednička želja svih trenutnih članova Savjeta ministara, ne ide kroz neargumentovane izjave i pritiske, nego kroz korektnu političku saradnju i bezuvjetno poštivanje vladavine zakona – navode oni.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *