Prihvaćen ugovor o finansiranju projekta “Bolnice Republike Srpske”

Politika

Predsjedništvo BiH prihvatilo je danas Ugovor o finansiranju projekta “Bolnice Republika Srpska/B” između BiH, Srpske i Evropske investicione banke.

Na današnjoj sjednici donesena je i odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije o uspostavljanju novog zajedničkog graničnog prelaza na lokaciji Bratunac-Ljubovija, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo BiH donijelo je odluku o ratifikaciji amandmana jedan na Ugovor o finansiranju između BiH, Republike Srpske i Evropske investicione banke, zaključen 22. septembra 2010. godine, za projekat “Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj”.

Odluke o ratifikacijni donesene su i za Sporazum Srbije i BiH za IPA dva Program prekogranične saradnje Srbija-BiH 2014-2020 i Sporazum o finansiranju programa aktivnosti prekogranične saradnje BiH-Srbija za prošlu godinu između BiH, Evropske komisije i Vlade Srbije.

Predsjedništvo BiH donijelo je odluke o prihvatanju Sporazuma o finansiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje BiH-Crna Gora 2015-2017 za ovu godinu između Evropske komisije, BiH i Vlade Crne Gore, te Ugovora o zajmu /Luka Brčko/ između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Donesene su odluke o ratifikaciji prvog amandmana na Sporazum o finansiranju Projekta hitnog oporavka od poplava između BiH i Međunarodne asocijacije za razvoj, Sporazuma Savjeta ministara BiH i Vlade Hrvatske o saradnji u oblasti zaštite okoline i održivog razvoja i Sporazuma o grantu za Projekat stambenog zbrinjavanja između Razvojne banke Savjeta Evrope i BiH u vezi sa Regionalnim stambenim programom.

Predsjedništvo BiH donijelo je odluku o kandidaturi BiH za članicu Komiteta Uneska za svjetsku baštinu na izborima u oktobru iduće godine, u okviru zasjedanja Generalne konferencije Uneska u Parizu.

Usvojena je Platforma za nastup BiH tokom članstva u Ekonomskom i socijalnom savjetu UN u narednoj godini.

Predsjedništvo BiH prihvatilo je pokroviteljstvo Sedme međunarodne investicione konferencije “Sarajevo biznis forum 2017” koja će biti održana u Sarajevu 22. i 23. maja.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *