Komemoracija povodom smrti Zdravka Krsmanovića sutra u Foči

Politika

Komemorativni skup povodom smrti potpredsjednika Narodnog demokratskog pokreta Zdravka Krsmanovića biće održan sutra u fočanskom Centru za kulturu i informisanje, a sahrana će biti obavljena na groblju Barakovac u Foči.

 

Komemorativni skup povodom smrti Krsmanovića, bivšeg načelnika opštine Foča, biće održan sa početkom u 11 časova.

 

Zdravko Krsmanović, koji je preminuo je u 63.godini na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu, gdje se nalazio u komi nakon moždanog udara od 22. februara.

 

Krsmanović će biti sahranjen sutra u 14.00 časova na groblju Barakovac u Foči, a opijelo će biti služeno u 13.00 časova u Hramu Svetog Save.

 

Zdravko Krsmanović rođen je 10. februara 1957. godine u Foči.

 

Građevinski fakultet završio je u Sarajevu 1979. godine, nakon čega je bio angažovan na brojnim stručnim pozicijama u lokalnoj upravi, Elektroprivredi BiH i “Hidrogradnji”.

 

U dva mandata bio je načelnik Foče i u jednom mandatu poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

 

Telegrame saučešća porodici Zdravka Krsmanovića uputili su brojni zvaničnici, među kojima i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Radovan Višković i načelnik opštine Foča Radisav Mašić.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *