PDP: Međunarodna demokratska unija usvojila Rezoluciju o BiH

Politika

Međunarodna demokratska unija na sastanku u Čileu usvojila je Rezoluciju o BiH koja podržava izmjene Izbornog zakona BiH da bi se osigurali fer i pošteni izbori, saopšteno je iz Partije demokratskog progresa.

 

Iz PDP-a ističu da je Rezolucija usvojena na inicijativu ove stranke i da je sastanku u Čileu prisustvovao predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

 

U saopštenju se navodi da se usvojenom Rezolucijom o BiH osuđuju ucjene i pritisci na građane tokom predizborne kampanje, a politički subjekti pozivaju da svoje đelovanje usmjere na rješavanje ekonomskih problema, poboljšavanje uslova za život i rad građana, kao i suzbijanje korupcije i kriminala.

 

PDP navodi da se u Rezoluciji traži da se obezbijede uslovi za profesionalno, nepristrasno i istinito informisanje javnosti, kao i za nepristrasan i efikasan rad pravosudnih institucija, a osuđuju “zabrana javnog okupljanja i izražavanja mišljenja, napadi na građane i opoziciju, te pristrasno i neprofesionalno izvještavanje javnih servisa”.

 

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da iza Rezolucije “stoji” više od sedamdeset svjetskih stranaka, uključujući i one “najmoćnije”.

 

Borenović je na sastanku razgovarao sa predsjednikom Međunarodne demokratske unije i bivšim kandskim premijerom Stivenom Harperom o budućoj saradnji, te da evropskim poslanikom Dejvidom Mekalisterom, predsjednikom argentinskog Senata Federikom Pinedom, potpredsjednikom Konzervativne partije Velike Britanije Alekom Šelbrukom, ministrom u Vladi Srbije Jadrankom Joksimović i drugima.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *