Crnadak: Milanović svojim primitivizmom sve više poput Dodika

Politika

Igor Crnadak, ministar spoljnih poslova BiH, reagujući na snimak razgovora lidera SDP i bivšeg premijera Hrvatske Zorana Milanovića izjavio je da svojim populističkim nastupom i primitivizmom Milanović sve više liči na Dodika.

Reagujući na Milanovićevu izjavu kako nije oduševljen situacijom u BiH koja je “big shit”, kao i da u Sarajevu nema sa kim razgovarati i da bi BiH preko reda ugurao u EU jer je “to zemlja bez reda i poretka”, Crnadak je rekao da bi on već danas trebao da uputi izvinjenje svima koje je uvrijedio.

“Neko ko je kandidat za premijera Hrvatske i ko je već bio na toj funkciji, morao s mnogo više poštovanja i takta govoriti o susjedima i odnosima u regionu. Gospodin Milanović je uvrijedio i BiH, Srbiju i Srbe kao narod i Evropsku narodnu partiju i mnoge druge”, rekao je Crnadak.

Crnadak je rekao da BiH želi što bolje odnose s Hrvatskom, ali da će, ako zvanična hrvatska politika bude o BiH mislila ono što misli Milanović, takvi odnosi biti vrlo teško održivi.

Takođe, dodao je, da bi bila “medvjeđa usluga“ kada bi se ostvario Milanovićev stav, da bi “BiH preko reda ugurao u Evropsku uniju jer ‘to je zemlja bez reda i poretka’“.

“BiH treba da svoje ekonomske, socijalne, pravne i druge parametre uskladi s evropskim standardima, a najbolji put za to je normalna procedura. Ne trebaju nam nikakve prečice, već pošteno vrednovanje naših reformi i svega onoga što radimo na putu ka EU”, kazao je Crnadak.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *