Dodik: Republika Srpska je država a SNSD pobjednička partija

Politika

U Sportskoj dvorani “Borik” u Banjaluci održana je svečana akademija povodom 20 godina od osnivanja SNSD. Lider partije Milorad Dodik poručio je da je Republika Srpska država, Srbi slobodarski narod, a SNSD pobjednička partija.

-SNSD je vratio dostojanstvo Republici Srpskoj i srpskom narodu. Tražim od svih da se Republika Srpska slavi kao država, da budemo pripadnici svojih naroda, da se uvažavamo, spriječimo strance da nam nameću svoju volju, rekao je Dodik.

On je ustvrdio da BiH nije uspjela da bude država jer “sve što se ovdje gradilo bilo je na bazi nasilja”.

-Nećemo podržati stav u kojem će Sud i Tužilaštvo BiH donositi odluke protiv Republike Srpske i srpskog naroda, istakao je Dodik i naglasio da je SNSD danas moćna politička partija koja ističe ustavnu poziciju Republike Srpske i njenu snagu.

-Republika Srpska je pod rukovodstvom SNSD-a i koalicionih partija uspjela da postane stabilna, sigurna i prosperitetna, za razliku od perioda kada su vlast činili SDS i PDP.

Svečanoj akademiji povodom jubileja prisustvovalo je najviše rukovodstvo stranke, funkcioneri SNSD u organima RS, predstavnici gradskih i opštinskih odbora i brojno članstvo.

Akademiji su prisustvovali i lideri partnerskih stranaka, Demokratskog narodnog saveza i Socijalističke partije, Marko Pavić i Petar Đokić, ambasadori Rusije i Kine u BiH Petar Ivancov i Čen Bo, kao i brojne ličnosti iz javnog i političkog života Republike Srpske.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *