Prekinut sastanak Povjereništva SDA u Srebrenici, Osmanović i Ahmetović izbačeni (VIDEO)

Politika

Grupa Bošnjaka ušla je u Islamski centar u Srebrenici u kojem se odražavala sjednica Povjereništva SDA i prekinula sastanak izbacivši Sadika Ahmetovića i Adila Osmanovića iz prostorije.

U Srebrenici je danas trebao da bude održan sastanak Povjereništva SDA u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica, na kojem se trebalo raspravljati o političkoj situaciji i problemima unutar srebreničke SDA.

Na početku sastanka došlo je do fizičkog incidenta. Naime grupa građana je prekinula sastanak i fizički izbacila članove Povjereništva iz prostorija Medžlisa.

-Započeli smo sjednicu, usvojili dnevni red, a onda je u prostorija ušla jedna rulja, nekih dvadesetak osoba, koja je počela galamiti. Mi smo sastanak prekinuli jer nije bilo uvjeta za nastavak. Ja sam poslije toga otišao. Nije bilo nikakve tuče, nikakvih fizičkih napada, izjavio je član Povjereništva SDA za Srebrenicu Adil Osmanović.

Osobe koje su prekinule sjednicu su se, kaže Osmanović, bunile protiv posljednje odluke Predsjedništva SDA.

-Oni su se bunili i galamili što je uvedeno Povjereništvo SDA za Srebrenicu. O tome su govorili dok sam ja još uvijek bio prisutan, kaže Osmanović.

{youtube}QVFq3PN41LM{/youtube}

Podsjećamo, sa funkcije predsjednika SDA Srebrenica nedavno je smjenjen Hamdija Fejzić, a u Srebrenici je uvedeno Povjereništvo. Predsjedništvo stranke u Povjereništvo je imenovalo Adila Osmanovića, Sadika Ahmetovića, Šefika Džaferovića, Safeta Softića, Edina Ramića, Ramiza Salkića, Dževada Mahmutovića i šest odbornika SDA u Skupštini općine Srebrenica.

Uvođenje Povjereništva za Srebrenicu, prema mišljenju donedavnog predsjednika Općinskog odbora SDA Srebrenica Hamdije Fejzića, nije jedini uzrok nezadovoljstva osoba koje su prekinule sjednicu.

– Od deset mjesnih odbora stranke, njih osam je podržavalo mene, te su došli na sastanak kako bi im članovi Povjereništva SDA objasnili zašto je došlo do smjena. Ljudima nije jasno zašto je rukovodstvo stranke potpalo pod priču o nefunkcionisanju SDA u Srebrenici, te je došlo do naguravanja i izbacivanja članova Povjereništva, ništa strašno, rekao je Fejzić.

Faktor.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *