Stanivuković: Srpska je talac loših ambicija jednog čovjeka

Politika

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i šef Gradskog odbora PDP Banjaluka Draško Stanivuković tvrdi da bi Srpska ušla u opasnu pustolovinu ukoliko bi srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ostvario svoje prijetnje o zabrani djelovanja SIPA, OBA, Suda i Tužilaštva BiH na teritoriji RS, prekidu sistema indirektnog oporezivanja, kao i izlasku Srpske iz sporazuma o stvaranju Oružanih snaga BiH.

 

Stanivuković je mišljenja da Dodik nema hrabrosti da to uradi.

 

“Osim toga, to bi bila pustolovina koja ne samo da srpski narod može da odvede u sunovrat, već i sve narode i građane koji žive u ovoj zemlji. To bi bila potpuna propast! Mi smo već dugi niz godina taoci loših ambicija jednog čovjeka i nekolicine ljudi oko njega. Zbog toga ispašta čitav narod i zbog takvih stvari mi ne idemo naprijed, već se krećemo unazad. U životu ne valja bilo šta bazirati na sukobima, mržnji i kratkoročnom viđenju stvari, a kamoli kad se radi o budućnosti naroda i građana koji žive u Republici Srpskoj”, kazao je Stanivuković u intervjuu Insajderu.

 

Upitan da li će nakon sjednice Narodne skupštine RS na kojoj su poslanici PDP-a različito glasali o zahtjevu Milorada Dodika da se o pitanju izgradnje Pelješkog mosta pokrene zaštita vitalnog nacionalnog interesa Perica Bundalo ostali šef kluba poslanika, on je odgovorio da i dalje ostaje pri stavu da na čelu kluba treba biti jača i odlučnija ruka.

 

“Politika je proces u kojem mnogo više glava treba da donosi odluke. Potrebni su kompromisi i dogovori. I dalje ostajem pri stavu koji sam davno rekao, a to je da naš poslanički klub u Narodnoj skupštini treba određene izmjene i da mu, jednostavno, treba jača i odlučnija ruka u pravcu opozicionog djelovanja. S tim u vezi, nastavljam i dalje da unutar stranke, kroz njene organe, istrajavam na takvoj politici. Ne samo zato što je to dobro za PDP, kao političku partiju, već i zbog toga što je to, po mom mišljenju, dobro i za čitav opozicioni duh u Republici Srpskoj”, kazao je Stanivuković.

 

Stanivuković, koji se već kandidovao za gradonačelnika Banjaluke, ističe potrebu da opozicija, zajedno sa svakim nezadovoljnim čovjekom u Banjaluci, ima jednog kandidata koji će biti budući gradonačelnik.

 

“Kao kandidat za gradonačelnika Banjaluke cijeli svoj autoritet uložiću u tom pravcu da opozicija ima jednog kandidata, da se front opozicionog djelovanja maksimalno proširi, te da i druge organizacije, nevladina udruženja i pokreti budu dio jedne šire priče koja kaže da Banjaluka treba nove ljude i novu politiku koja će stati u kraj onome što se, nažalost, događalo više od decenije unazad. Svjedoci smo pustošenja budžeta, uništavanja preduzeća u vlasništvu grada, zatvaranja firmi koje su donosile novu vrijednost.”, kazao je Stanivuković,

 

Znači, vi vjerujete u to da će opozicija izaći sa jednim kandidatom na izbore u Banjaluci, Stanivuković kaže da je uvjeren da će to ići u tom pravcu.

 

“Želim da poručim građanima koji će ovo čitati i koji prate sva dešavanja da će to ići tako i da će opozicija 2020. godine u Banjaluci biti u proširenom sastavu, da će biti jača, da će biti jedinstvena i da će imati jednog kandidata za gradonačelnika”, kazao je Stanivuković.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *