Gavrić: Ne treba mladima socijalna pomoć

Politika

Grad Doboj, koji bi trebalo da bude regionalni centar, jedini nema stipendije za studente, dok sve okolne opštine imaju, iako su i manje i slabije razvijene, upozorio je Stefan Gavrić, predsjednik Savjeta mladih PDP.

 

On je istakao da se nekoliko godina umjesto stipendija u gradskom budžetu Doboja nalazi stavka pod nazivom “pomoć učenicima, studentima i ostalima” za koju se navodno izdvaja 100.000 KM, ali je veliko pitanje, tvrdi Gavrić, kome se taj novac dodjeljuje, jer ne postoje jasno definisani kriteriji, kao što bi bilo u slučaju stipendija”.

 

– Studentima ne treba socijalno davanje, odnosno podjela pomoći, nego podrška u vidu stipendija koja bi im bila pokazatelj da se njihov trud, rad i znanje cijene. Zato pozivamo gradsku vlast da promjeni praksu i ponovo uvede stipendiranje, kako bi svi studenti mogli konkurisati i ravnopravno se boriti za stipendije – istakao je Gavrić.

 

On je dodao da u vremenu kada mnogi odlaze u inostranstvo treba učiniti sve što je moguće da se mladi zadrže i ostanu u svom gradu i svojoj zemlji, a ovakav odnos prema studentima u Doboju, tvrdi Gavrić, ne doprinosi zadržavanju i ostanku mladih.

 

srpskainfo.com

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *