Mektić: Dodikov savjetnik Pero Simić radi na rušenju Vučića

Politika

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić ponovio je da raspolaže materijalnim dokazima da u Republici Srpskoj postoji parainstitucionalna organizacija usmjerena na urušavanje premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Mektić je gostujući sinoć u emisiji TV “FACE” rekao da ima dokaze i materijalne stvari za te tvrdnje, neotkrivajući puno detalja o tim saznanjima.

“Nije to moja pretpostavka, niti moja fikcija ili da sam ja to negdje čuo. Postoje materijalni dokazi za to”, rekao je Mektić, dodajući da je Vučić o tome upoznat.

“Postoje dokazi, argumenti da ima jedna parainstitucionalna, pa i obavještajna struktura kojom se iz jednog centra upravlja. Ja sam rekao da je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske u liku Pera Simića, savjetnika za medije”, rekao je Mektić.

Na insistiranje novinara da otkrije više detalja o tim tvrdnjama, Mektić je rekao da “taj čovjek iz Kabineta predsjednika Republike Srpske upravlja takvom grupom”.

“Osmišljenom aktivnošću rade na urušavanju Aleksandra Vučića na jedan bezočan, bezobrazan i primitivan način izmišljajući razne insinuacije i konstrukcije o Aleksandru Vučiću do opšte konstatacije da je Aleksandar Vučić najveća tragedija koja se pojavila u istoriji srpskog naroda”, rekao je Mektić.

Ministar bezbjednosti kaže da se to radi prema Vučiću s organizovanom aktivnošću s jednog mjesta kako bi to bilo plasirano u medije Srbije, BiH i posebno Republike Srpske.

“Radi se o organizovanoj grupi u kojoj se nlaze i ljudi iz Srbije koji planiranim aktivnostima u Beogradu i ovdje iznose najogavnije stvari o Aleksandru Vučiću”, rekao je Mektić.

BN televizija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *