Registar zaposlenih budžetskih korisnika nije dobio podršku poslanika

Politika

Nacrt zakona o izmjenama i dopuni Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava Republike Srpske, koji su predložili opozicioni poslanici Jelena Trivić, Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović, nije dobio potrebnu podršku parlamentaraca.

 

Na sjednici parlamenta Srpske od ukupno 58 poslanika, koliko je ih bilo prisutno, glasalo je njih 34 od kojih je 16 podržalo taj nacrt zakona, dok ih je 18 bilo suzdržano.

 

Da bi neki zakon prošao potrebno je da dobije podršku polovine poslanika, što je ukupno 42 glasa.

 

Trivićeva, Stanivuković i Vukanović su ranije naveli da je jedan od razloga za donošenje Nacrta zakona o izmjenama i dopuni Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava Republike Srpske taj da se, prije svega, otkloni sumnja u vjerodostojnost podataka o diplomama zaposlenih.

 

Obrazlažući ovaj nacrt zakona u parlamentu Srpske, Trivićeva je rekla da se u medijima i svakodnevnoj komunikaciji detektuju slučajevi sumnjivo sticanih diploma funkcionera i zaposlenih u javnom sektoru u Srpskoj, odnosno sumnje u njihove stručne kvalifikacije.

 

– Cilj je sistemski riješiti ovaj društveni problem i da na osnovu ovog zakona diplome provjerava organ zadužen za vođenje pomenutog registra – rekla je ona.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *