Vukanović objasnio zašto nije glasao za zaključke NSRS

Politika

Lideru SNSD Miloradu Dodiku stalo je do referentuma i samostalnosti Srpske kao do lanjskog snijega, i jučerašnja posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj se raspravljalo o Informacija u vezi antidejtonskog djelovanja Ustavnog suda BiH, samo je skretanje pažnje sa suštinskih životnih problema.

 

Izjavio je ovo poslanik Nebojša Vukanović komentarišući informaciju zašto sinoć nije glasao za zaključke koji su usvojeni na posebnoj sjednici. On je istakao da je jučerašnja sjednica pokazala “svu licimjernost i dvoličnost aktuelne vlasti u Srpskoj”.

 

– Sjednicu je obilježilo takozvani “RS-exit”. To predstavlja jedan klasičan Dodikov spin i matru koju će da ponavlja, isto kao što je govorio o Referendum o Danu Republike za lokalne izbore 2016. godine – naveo je Vukanović.

 

On je dodao da bi Dodikova jučerašnja krilatica “Welcome RS-exit” o referendumu i otcjepljenju Srpske mogla biti novi spin koju će eksponirati do narednih lokalnih izbora, a sve u cilju skretanja pažnje sa suštinskih životnih problema.

 

– Vidjeli ste i juče tokom rasprave da Dodik izbjegava konkretno da odgovori na određena pitanja kao, na primjer, kako misli da sprovede referendum, ko će nas priznati, da li ćemo imati istočnu ili zapadnu Srpsku koja je presječena u Brčkom, te da li će to izazvati neke nove tenzije jer nikada na Balkanu nije bilo promjena granica bez nekih sukoba- naveo je Vukanović.

 

On ističe da su to vrlo opasna i ozbiljna pitanja kojim se Dodik tek tako poigrava.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *