Mektić: Dodik nazvao Vučića političkim pobačajem, a sad mu se dodvorava

Politika

Milorad Dodik, predsjednik SNSD i RS, je “rovario” protiv Aleksandra Vučića i prije i tokom, a i nakon izbora za predsjednika Srbije, tvrdi ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

– Sjetimo se šta je tokom predizborne kampanje Borisa Tadića, na mitingu u beogradskoj Areni, govorio protiv gospodina Vučića, da je politički pobačaj. Niko kao Milorad Dodik ne može dnevno mijenjati svoju politiku – kazao je Mektić govoreći o jučerašnjem i sinoćnjem ponašanju Dodika.

Dodao je da danas niko ne može znati šta je Dodikov kontinuitet.

– On se nameće Vučiću. Nisam siguran ni da je bio pozvan sinoć u Beograd. Nije mi jasno kako Dodik može sad Vučiću pogledati u oči nakon svega onoga što je govorio protiv njega, svog onog omalovažavanja pa i vrijeđanja na ličnoj osnovi – naglasio je Mektić.

On se pita “kakav je to Dodik karakter kad, nakon svega onog što je radio protiv Vučića, danas može reći da podržava Vučića”.

– Kako može otvoriti glasački listić i reći da ga podržava. Na tako primitivan način. Dotle ide njegovo dodvoravanje i ponižavanje. Ubijeđen sam da će sutra opet biti spreman da zabije Vučiću nož u rebra. To on radi u svom političkom kontinuitetu – kazao je Mektić za Faktor.

Mektić kaže da je ovdje u zadnjih nekoliko mjeseci “Dodikova grupacija omalovažavala Vučića”.

– Nakon mog istupa u javnosti povukao ih je u kavez. To se da primjetiti i na onom portalu Fonda za stratešku kulturu i na RTRS gdje su bezočno pljuvali Vučića da ih je povukao za uzdu i sad pravi salto mortale. To je nevjerovatno i ne mogu da shvatim. To se ne može povezati s politikom. To što Dodik radi ne odgovara lično ni Vučiću – smatra Mektić.

faktor.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *