Petrović: Zbog političke sujete bezbjednosni sektor prepušten Bošnjacima

Politika

Ispravnost odluke PDP i SDS da se srpski ministri u prethodnom mandatu ne povuku iz Savjeta ministara, što je godinu dana uporno tražio predsjednik SNSD, dokazuje stanje u trenutnom, krnjem sazivu ovog tijela, rekla je danas portparolka PDP Anja Petrović.

 

Ona ističe da su ove dvije stranke godinu dana nazivane najpogrdnijim imenima, jer su odbijale da Savjet ministara ostave bez srpskih kadrova znajući da to neće pomoći formiranju vlasti, nego bi naprotiv – SDA to jedva dočekala.

 

Petrovićeva tvrdi da je SNSD povlači nepromišljene i neodgovorne poteze.

 

– Zbog njihove neodgovornosti i želje da se što prije dočepaju par fotelja, ministar i zamjenik ministra u Savjetu ministara iz Republike Srpske još nisu imenovani, a tim ministarstvima rukovode bošnjački kadrovi kojima se ne žuri da dobiju srpskog ministra i zamjenika. Zbog političke sujete bezbjednosni sektor je u potpunosti prepušten bošnjačkoj politici – nemamo više ministra bezbjednosti, direktora SIPA, nadzora na bezbjednosnim agencijama. Srpski član Predsjedništva BiH, samozvani patriota, smijenio je Srbe iz UO Centralne banke BiH i već osam mjeseci nisu imenovani novi članovi. Sve ovo je pokazatelj da što je više SNSD u Sarajevu, manje je Srpske – istakla je Petrovićeva.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *