Duraković: Dodik me vrijeđao, ali se neću savijati pred njim!

Politika

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković tvrdi da ga je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik vrijeđao prilikom održavanja predizbornog skupa SNSD u ovoj opštini, nazivajući ga kretenom.

Duraković je u statusu na svom Fejsbuk profilu napisao da neće da se “savije Dodikovoj politici”, te da njegov narod od njega očekuje više nego Srbi od Dodika.

-Sinoć me je Dodik ponovo vrijeđao u mom rođenom gradu Srebrenici… Dođe Dodik iz Laktaša i u po’ moje čaršije primitivno me izvrijeđa. Ovako kaže “Onaj kako se zove taj Ćamil”, i kaže “zamislite kretena Ćamila” itd. A ja samo neću da se savijem njegovoj politici. Ovakav kakav jesam ne mogu da šutim… Moj narod više očekuje od mene nego Srbi od Dodika. Ja se osjećam dužnim govoriti i u ime svojih prijatelja iz djetinjstva rasutih po masovnim grobnicama i na mezarju u Potočarima, kao i u ime njihove nerođene djece, majki koje umiru ponižene i čiji životi su uništeni i obesmišljeni genocidom. Neću da šutim!! Neću u ime svog naroda!! Ne zbog kampanje i mandata, nego zbog naše historije i budućnosti…”, napisao je Duraković na svom Fejsbuk profilu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *