Tegeltija i Radončić održali zajednički sastanak

Politika

Ministra bezbjednosti Fahrudin Radončić sastao se danas sa predsjednikom VSTS Milanom Tegeltijom kako bi razgovarali o funkcionisanju bezbjednosnih i pravosudnih institucija za vrijeme trajanja vanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom korona virusa u Bosni i Hercegovini.

 

Na sastanku je zaključeno da sve bezbjednosne i pravosudne institucije u BiH za vrijeme trajanja vanrednih okolnosti usljed pandemije ostvaruju svoju ulogu predviđenu Ustavom i zakonima, te da je njihova saradnja trenutno na zadovoljavajućem nivou i odgovara svim izazovima vanrednih okolnosti.

 

– Na sastanku je zaključeno i da je zbog izbjegavanja štetnih posljedica po prava građana potrebno hitno normativno urediti pitanje rokova u sudskim postupcima na nivou BiH, Federacije BiH i Brčko distrikta BiH, u skladu sa inicijativom VSTS. Radončić je podržao inicijativu VSTS za donošenje propisa na svim nivoima za omogućavanje onlajn suđenja u BiH – navodi se u zajedničkom saopštenju nakon sastanka.

 

Dodaje se da su Radončić i Tegeltija pozvali vještake obducente u Federaciji BiH na hitno započinjanje rada na obdukcijama u Federaciji BiH shodno tužilačkim naredbama, smatrajući dalju opstrukciju rada na obdukcijama nedopustivom.

 

– Današnji sastanak predstavlja jedan u nizu sastanaka koji će sigurno u budućnosti unaprijediti saradnju između pravosudnih i bezbjednosnih institucija u BiH- stoji u saopštenju.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *