Za predsjednika OO SDS Prnjavor izabran Nemanja Vasić

Politika

Za predsednika opštinskog odbora SDS u Prnjavoru izabran je Namanja Vasić, bivši predsednik Skupštine opštine, poslanik u Narodnoj skupštini RS i direktor Direkcije za puteve, a sada privatni preduzetnik.

On je dobio znatno veće poverenje na izbornoj Skupštini SDS nego njegov protivkandidat Miladin Stanić, poslanik u NS RS koji takođe ima zavidno političko iskustvo. Vasić je nakon izbora rekao za “EuroBlic” da će primarno raditi na podmlađivanju stranke, njenom organizovanju i efikasnijem učešću u projektima od vitalnog značaja za ovu sredinu.

– U Prnjavoru ćemo podržavati projekte od opšteg interesa, nastojati da zajedno sa lokalnom vlašću unapređujemo život naših građana. To su projekti vodosnabdevanja, izgradnja industrijske zone, privreda, zapošljavanje, poboljšanje infrastrukture – istakao je Vasić, nakon što je preuzeo dužnosti od Siniše Gatarića, dosadašnjeg predsednika OO SDS u Prnjavoru.

On navodi i da će SDS tražiti konstruktivna rešenja i nastojati da sa opštinskom upravom i političkim partijama koje čine skupštinsku većinu, uspostavi konstruktivnu saradnju, bez političkih tenzija po kojima je Prnjavor poznat poslednjih nekoliko godina. Špekulacije da bi gubljenje izbora moglo pokolebati Miladina Stanića i udaljiti ga od OO SDS, Vasić je demantovao.

– Razgovarali smo o saradnji na zajedničkom planu u ovoj sredini. On je odlučan da rad na utvrđenim principima delovanja. To je moj nedvosmislen zaključak – pojasnio je Vasić za kojeg je glasalo 165, a za Stanića 123 delegata SDS-a.

Siniša Gatarić, dosadašnji predsednik OO SDS izjavio je za „EuroBlic“ da je „pobedila demokratija, a ova partija pokazala visok nivo organizovanosti, masovnosti i odgovornosti u odlučivanju“.

– Izabran je odličan kandidat, da velikim političkim iskustvom i znanjem u sferi ekonomije i privrede. On je šesti predsednik SDS-a u Prnjavoru u čije sposobnosti apsolutno verujem. Od sada nemam stranačkih funkcija, ali ostajem i dalje član SDS, spreman na saradnju sa svojim naslednikom – rekao je Gatarić.

Krčmaru poverenje u Gradiški

Bez obzira što izbori u gradiškom SDS još nisu završeni, stavovi članstva ukazuju da najveće poverenje za novi mandat ima Đorđo Krčmar, sadašnji predsednik ove partije u Gradiški.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *