Mektić pozvao poslanike da se odreknu plate

Politika

U Sarajevu je u toku hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi poslanici trebalo da razmatraju Prijedlog dopuna Poslovnika, s ciljem otvaranja mogućnosti za onlajn održavanje sjednica ovog doma, u vanrednim okolnostima.

 

Kao razlog za donošenje ovih dopuna Poslovnika Predstavničkog doma, navedeno je da pandemija Covid-19 predstavlja izuzetnu opasnost po zdravlje građana BiH i javno zdravlje uopšte.

 

– Istovremeno, neophodan je nesmetan i kontinuiran rad Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH – ističe se u obrazloženju Prijedloga.

 

Poslamnik SDS Dragan Mektić poručio je da je protiv izmjene Poslovnika, jer smatra da ovaj parlament može i treba normalno da radi.

 

– Trebalo je da zasjedamo zbog naroda čak i ako je time naše zdravlje ugroženo. Ovo je bruka i sramota, pobjegli smo u mišiju rupu čim je izbila pandemija! Raskrinkali smo se do te mjere da je narod vidio ko smo i šta smo. Sada, kada se po riječima stručnjaka, ova situacija privodi kraju, mi sazivamo hitnu sjednicu kako bismo kao nešto mogli da radimo od kuća. Sramota me što nismo odmah na početku pandemije sjeli da razgovaramo, da pričamo kako da pomognemo građanima i privredi. Oni su totalno prepušteni sami sebi. Imaju samo lažna obećanja ovakvih kao što smo mi ovdje – rekao je Mektić u svom stilu.

 

U skladu s tim, podržao je pijedlog poslanika Damira Arnauta da se funkcioneri odreknu nekih privilegija u korist onih koji su pogođeni posljedicama virusa korona.

 

– Ništa ne radimo, ležimo kod kuća. Daj da se odreknemo zadnje plate kao pomoć bilo kome ko je u krizi. Ljudi, nismo radili! Nikakvih obaveza nismo imali! Ja ništa po pitanju svoje poslaničke obaveze nisam uradio više od mjesec dana, osim što sam ponekad pegledao portale i vidio šta se dešava – iskren je bio Mektić.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *