Kalabić bi rado vidio leđa premijerki Željki Cvijanović

Politika

Drago Kalabić, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i bivši poslanik u Palamentu BiH, ponovo zagovara smjenu premijerke Željke Cvijanović.

“Na njeno mjesto treba da dođe Igor Radojićić, ili neko njemu sličan”, kazao je Kalabić gostujući na banjalučkoj ATV, i dodao da je i ranije predlagao Radojičića za premijera, ali da je ostao u manjini.

“Znate kako se u SNSD-u dolazi do odluka i mišljenja”, rekao je Kalabić, očito aludirajući da je posljednja riječ u toj stranci ona njenog predsjednika Millorada Dodika.

Potvrdio je da se na sjednici Predsjedništva SNSD-a razgovaralo o rekonstrukciji Vlade, ali da je ta sjednica prekinuta i nikada nije nastavljena.

Kalabić je govorio i o najavljenoj prodaji 64,99 odsto držvnog kapitala tajnovitoj firmi “Israeli Investment Group” i rekao da će to pitanje postaviti premijerki Željki Cvijanović na sljedećoj sjednici Narodne skupštine.

Pošto se toj prodaji protivi DNS, pitanje je da li će Vlada imati većinu u Skupštini za donošenje odluke prodaji “Ljubije”.

Kalabić, međutim, smatra da ne bi bilo dobro da SDS i PDP formiraju novu vladu RS.

Govoreći o stanju u “Alumini”, Kalabić je podsjetio da je premijerka Željka Cvijanović 2014., tokom posjete tom zvorničkom gigantu rekla da je iz njega “izvučeno mnogo novca i da će se to ispitati”.

“Šta je po tom pitanju do sada uradila premijerka?”, pitanje je Kalabića za Željku Cvijnanović.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *