Šarović pohvalio vladu i zatražio nove ustupke

Politika

Srpska demokratska stranka uputila je danas Narodnoj skupštini RS proširenu inicijativu da se đaci, studenti, lica sa posebnim potrebama i lica koja putuju u pratnji tih lica van Republike Srpske, penzioneri i lica koja su upućena na liječenje van Republike Srpske oslobode od plaćanja komercijalne cijene testiranja na korona virus koji sada iznosi 200 КM“, istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

 

„Pohvaljujemo odluku Vlade RS da uvaži našu inicijativu da plaćanja korona testa budu osobođeni studenti iz Republike Srpske. Međutim, smatramo da postoje još neke kategorije stanovništva koje treba da budu oslobođene od plaćanja ove komercijalne usluge iz razloga što se radi o licima čije liječenje nije moguće u Republici Srpskoj“, kazao je Šarović.

 

On smatra da i lica sa posebnim potrebama koja iz određenih razloga napuštaju Republiku Srpsku, ličnih ili zdravstvenih, treba da budu oslobođena obaveze plaćanja ovog testiranja.

 

„Obzirom da se radi o licima kojima je neophodna pomoć i njega drugih osoba, tražimo da se članovi porodice koja su u pratnji ovih lica na putovanju oslobode plaćanja komercijalnog testiranja u Institutu za javno zdravstvo“, naglasio je Šarović.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *