Dom naroda Parlamenta BiH hitno o izbornom zakonu

Politika

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za četvrtak trebalo da razmatra predložene izmjene zakona o porezu na dodatu vrijednost, čiji je predlagač Savjet ministara BiH.

Na dnevnom redu nalazi se još nekoliko zakonskih rješenja o kojima će se voditi rasprava u Domu naroda PS BIH.

Nije poznato da li će se na dnevnom redu naći i prijedlog HDZ, odnosno Kluba hrvatskih delegata, o izmjenama izbornog zakona BiH.

SDA se na sjednici Predsjedništva u srijedu izjasnila protiv tog prijedloga HDZ.

Klub delegata hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH je 28. aprila u parlamentarnu proceduru dostavio prijedlog izmjena i dopuna izbornog zakona BiH. Predloženim izmjenama i dopunama izbornog zakona BiH, koje je u skupštinsku proceduru pustio Klub hrvatskih delegata, reguliše se izbor članova Predsjedništva BiH, implementira se Odluka Ustavnog suda BiH, to jest izbor delegata u Domu naroda Federacije BiH, te Odluka Ustavnog suda BiH koja se tiče izbora u Mostaru.

Procedura za raspravu ovog zakona je hitna.

Delegati Doma naroda treba i da daju saglasnosti za ratifikaciju nekoliko međunarodnih sporazuma među kojima je i Sporazum između Savjeta ministara BiH i Vlade Ruske Federacije o regulisanju obaveza bivšeg SSSR-a po obračunima u vezi s robnim prometom između bivšeg SSSR-a i bivše SFRJ.

rtvbn.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *