Stanić: Pojedinci pandemiju iskoristili za bogaćenje

Politika

Vanredno stanje u Republici Srpskoj je apsolutno nepotrebno uvedeno, a jedina njegova svrha je bila ućutkivanje bilo kakvog drugačijem mišljenja i burazersko provođenje javnih nabavki i ugovora u posljednjih 60 dana, istakao je, šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Miladin Stanić.

 

– Suspendovanje rada parlamenta Republike Srpske urađeno je kako bi se ukinuo nadzor nad svim sumnjivim nabavkama koje je vlast provela kao i iz razloga sprečavanja opozicije da se oglasi po pitanju svih tih sumnjivih poslova vlasti – naglasio je Stanić.

 

Šef Кluba poslanika SDS u NSRS kaže da je vlast u posljednjih 60 dana provodila javne nabavke daleko od očiju javnosti, putem pregovaračkog postupka.

 

– Pregovarački postupci su vršeni bez objave, mimo redovnih procedura jer je vlast iskoristila tu mogućnost koju joj je vanredno stanje dalo. Već na prvim sjednicama Narodne skupštine ukazaćemo na sve “lovce u mutnom” koji su ovu nesreću u vidu pandemije koja nas je zadesila iskoristili za bogaćenje – istakao je Stanić, navodi se u saopštenu SDS.

 

On kaže da su “koronu kao izuzeće od normalnih procedura javnih nabavki iskoristili kako republički ali i lokalni organi uprave”.

 

– Insistiraćemo na objavljivanju svih javnih nabavki tokom ovih 60 dana vanrednog stanja koje su provedene mimo redovnih procedura kao i na imenima firmi koje su dobile sumnjive nabavke. Vrijeme je da se podvuče crta pa da vidim šta je to vlast uradila tokom vanrednog stanja – zaključio je šef Kluba poslanika SDS.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *